גידול צמחי תבלין במסלעה

גידול צמחי תבלין במסלעה

סלעים מתאימים לסידור אטרקטיבי של צמחיה במעט עבודה. לכל המתעניינים במסלעות מוגש צרור הצעות לטיפוח הגינה ומסלעת התבלינים בתוכה. ניתן לגדל תבלינים במסלעה טבעית אשר בחצר הבית, או להקים מסלעה בגינהsharethis sharing button

צמחי תבלין רבים נפוצים וגדלים בארץ ישראל בשטחים שאינם בעיבוד חקלאי. ניתן לגדל תבלינים במסלעה טבעית אשר בחצר הבית, או להקים מסלעה ולגדל בה תבלינים.

סלעים מתאימים לסידור אטרקטיבי של צמחיה במעט עבודה. לכל המתעניינים במסלעות מוגש צרור הצעות לטיפוח הגינה ומסלעת התבלינים בתוכה.

צמחי תבלין הגדלים במסלעה רגישים לעודף מים ועל כן הכלל הראשון בבניית מסלעה הוא להקפיד על ניקוז לעודפי המים, את מקומות השתילה נמלא באדמת חמרה מעושרת עם קומפוסט ונשתדל ליצור בורות שתילה בעומק מינימלי של 20 ס"מ וברוחב דומה, בכדי לאפשר לבית השורשים להתפתח. יש לשוות למסלעה מראה טבעי ע"י שימוש באבנים טבעיות אשר נמצאות בסביבה.

רוב צמחי התבלין עונים על התכונות הנדרשות מצמחי מסלעה כגון: צריכת מים צנועה, טיפול מינימלי וגדילה איטית. יש תבלינים המתאימים למסלעות שטופות שמש, ויש תבלינים אשר זקוקים להצללה קלה.

יש לקחת בחשבון את ההתפתחות העתידית של הצמח. מי שאין לו מושג בכך, רצוי שיבקר במסלעות קיימות או בגנים בוטנים או שיתייעץ עם אנשי מקצוע במשתלה.

אבני המסלעה יוצרים מיקרו אקלים מיוחד: צד אחד של האבן עשוי למתן את החום במסלעה, והצד האחר עשוי להגביר אותו. יש לבחור איפה צמחים נכונים לכל צד. כמו כן חשוב לקבץ ולשתול צמחים בקבוצות בעלי צריכת מים דומה. ברווחים הריקים בין הצמחים הרב שנתיים ניתן לשתול צמחי בצל ופקעות, וכן פרחים עונתיים. ידוע שצמחי טגטס מרחיקים מזיקים ולכן מומלץ לשתול אותם בין התבלינים.

צמחי תבלין הגדלים במסלעה חסכוניים מאוד במים. אנו נספק לצמחי המסלעה הבוגרים כמחצית מכמות המים אשר אנו משקים בשלהי הקיץ- כלומר בין 10 מ"ק ל 12 מ"ק בשבוע. צמחים בוגרים יסתפקו בשנים גשומות במי הגשם ויעברו את הקיץ בשלום. בקיץ חם מאוד, או לחילופין אם מזהים סימני צמא שעלולים לפגוע בצמח יש כמובן להוסיף השקיה לפי הצורך. במסלעות מומלץ להשקות בטיפטוף, ולמקם טפטפת מול צמח.

חשוב לקבץ ולשתול צמחים בעלי צריכת מים דומה.
צמחי תבלין דורשי מים: מיני נענע, כלמנתה אפורה, רגלת הגינה, פגם מצוי, פטרוזינון מצוי, שום, שמיר, ריחן, מרוות למיניהן ועוד.
צמחי תבלין חסכוניים במים: רוזמרין משתרע, רוזמרין זקוף, צתרה וורודה, קורנית מקורקפת, בת קורנית,אזוביון, אזוב מצוי, זוטה לבנה, אזובית מדברית, צלף קוצני ועוד.

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עגלת קניות