הכול על כרוב
כרובים הם גידול ירקות רב תכליתי, המגיע במגוון של צבעים, צורות וטקסטורות שונות של עלים. אפשר לגרוס אותם בסלטים, להוסיף למוקפצים או לערבב אותם למרקים. בשל המגוון העצום של כרובים לגידול, ניתן לקצור כרובים כמעט כל השנה.
גדל כרובים באדמה יציבה, בסיסית עד ניטרלית בערוגה מוכנה היטב. שימו לב לדרישות מרווח הזרעים על החבילה – יש לרווח זנים שונים במרווחים שונים. יש למצק אותם היטב כדי למנוע זבוב שורש הכרוב להטיל ביצים באדמה סביב הגבעול, ולהשתמש בצווארון שורש במידת הצורך. האכילו כרובים במזון נוזלי עשיר בחנקן כל שבועיים. הכרוב שלך אמור להיות מוכן לקטיף לאחר כ-20 שבועות.
עוד על גידול כרובים:
איך לגדל כרובים מזרעים
ניתן לזרוע כרובים שונים בתקופות שונות של השנה. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, זרעו זרעים בתוך הבית, בעומק 2 ס"מ, בעציצים או במגשים, והניחו על אדן חלון שטוף שמש. לאחר כחמישה שבועות, שותלים את הכרובים הצעירים בחוץ.
איך לשתול כרובים
כרובים מסתדרים בצורה הטובה ביותר במקום שטוף שמש עם אדמה לחה ובסיסית שהוסיפו לה הרבה חומר אורגני רקוב היטב, כגון קומפוסט לגינה. אם אתה חושב שהאדמה שלך עשויה להיות חומצית אז בצע בדיקת pH והוסף סיד לאדמה במידת הצורך. לא רק שהצמחים יגדלו טוב יותר, אלא גם חושבים שזה יכול למנוע את שורש המועדון של המחלה הפטרייתית.
דרישות המרווח משתנות, בהתאם לסוג הכרוב שאתה מגדל: גדל כרוב אביב במרחק של 25 ס"מ זה מזה, עם 30 ס"מ בין שורות; כרוב קיץ 38 ס"מ זה מזה, עם 30 ס"מ בין שורות, כרוב סתיו 45 ס"מ זה מזה, עם 45 ס"מ בין שורות; וכרוב חורף במרחק של 45 ס"מ זה מזה, עם 60 ס"מ בין שורות.
הדרך המנוסה והבדוקה לשתילת גידולי ברסיקה, הכוללים כרוב , כרובית, קייל , לפת וכרוב ניצנים , היא לגדל אותם באדמה יציבה מאוד.
איך לטפל בכרובים
הקפידו להשקות היטב את צמחי הכרוב והבטיחו שהאדמה לעולם לא תתייבש. אל תתן לזה להסתבך במים. להאכיל מדי שבועיים עם הזנה נוזלית עשירה בחנקן.
גידול כרובים: פתרון בעיות
קל לטפל בצמחי כרוב, אך היזהרו מיונים וזחלים של פרפרים לבנים קטנים וגדולים , הידועים בשם 'לבני כרוב'. כסו את הצמחים שלכם ברשת עדינה כדי להרתיע זחלים, וצמידו כמה תקליטורים ישנים כדי להרתיע ציפורים.
שורש קלאב היא מחלה פטרייתית, הפוגעת בשורשים של כרובים וצמחים אחרים, כולל נבטי בריסל, כרובית, לפת וסוודר. שורשים הופכים לשורשים נפוחים ומעוותים וניתן לעכב את הצמיחה הכללית. קשה להסיר לחלוטין מהאדמה, אבל יש הרבה דרכים למנוע זאת.
איך לקצור כרובים
לאחר כ-20 שבועות, השתמשו בסכין חדה כדי לחתוך את הכרוב. מומלץ להשאיר גבעול בגודל 10 ס"מ, מכיוון שאתה עשוי לקבל ממנו יבול שני קטן יותר. פשוט חוצים צלב רדוד בגדם כדי לעודד יצירת כרובים קטנים יותר.
הכנה ובישול של כרובים
לזרוק את כל העלים החיצוניים התקליטים. חותכים את הגבעולים המרכזיים הקשים מהעלים. לשטוף היטב, לאחר מכן לגרוס ולהשתמש גולמי בסלטים ובסלאו כרוב, כבוש בכרוב כבוש, קלוע או מאודה קל כתוספת עם כף חמאה, אבל אף פעם לא מבושל למוות כשהטעם והריח הופכים למרירים.
שמור את מי הבישול, המלאים בויטמינים, מינרלים וטעמים, להכנת מרקים מזינים או רוטב.
אחסון כרובים
כרובים עדיף לאכול ברגע שהם נקטפים, אבל כרוב חורף וגם כרוב אדום אפשר לאחסן במקום קר.