מהו גינון חורפי?
כאשר גננים מדברים על גידול מזון לחורף, הם בדרך כלל מדברים על כמה דברים שונים:
שתילת מספיק יבולים בסוף הקיץ והסתיו כדי לקצור לאורך כל החורף.
גידולים אלה שנזרעו מאוחר מגיעים לבגרות לפני שהקור פוגע, אך הם מחזיקים היטב בגינה, כך שתוכל לקצור אותם כאשר שאר היבולים שלך הצטמצמו זמן רב. הם בדרך כלל לא יגדלו הרבה במהלך הטמפרטורות הקרות האלה, אבל הם יישארו במצב טוב לאכילה טריים. זה אומר שאתה צריך לגדול מספיק כדי לקצור ללא צמיחה מחודשת. דוגמאות לצמחים נפוצים בקטגוריה זו כוללות ירקות שורש, חסות חורף, ירקות אסייתיים, פטרוזיליה, אפונה, קייל ותרד.
שתילת יבולים קצרים בעונה מאוחרת בעונת הגינון הרגילה כדי לאכול לפני צניחה של הטמפרטורות.
כשהערוגות בגינה שלך מתרוקנות מקצירי הקיץ, מקומות פנויים אלה משאירים הזדמנויות לגידול מהיר של גידולים שתוכל לאכול לפני שהקור נכנס. כל דבר שגדל תוך 3-6 שבועות יכול להיכנס לקטגוריה זו, כגון צנוניות, אפונת קנוקנות , חסה, לפת, ארוגולה ועלי חרדל.
שימוש בכלים וטכניקות להגנה על יבולים כדי שתוכל לגדל כל החורף.
אם יש לך דרך לגרום לחום העונה שלך להימשך זמן רב יותר, כגון חממה , דלת או כיסוי שורה, אתה יכול להאריך את הזמן שבו הצמחים שלך גדלים בפועל. רבים מהצמחים המפורטים לעיל יגדלו זמן רב יותר ונמרץ יותר אם מוגנים בשכבת כיסוי אחת או שתיים