אמר רבי יונה:
למה נקרא שמה שעועית?
שהיא משעשעת את הלב, ומהלכת את בני מעיים"
(תלמוד ירושלמי, כלאיים, דף א, פרק א, הלכה א)
בין הירקות הבריאים, העשירים בוויטמינים ומיקרו-אלמנטים ובו זמנית לא דורשים טיפול מיוחד, בולט צמח השעועית. גידול חקלאי מסוג זה הוא יליד מרכז ודרום אמריקה. אנשים אוכלים את זה במשך שבעת אלפים שנה. מגוון הזנים בולט גם הוא, וביניהם ישנם שני עיקרים: מתולתל ושיח. מכיוון שהצמח לא יומרני לחלוטין ואינו דורש תשומת לב מתמדת, הצמיחה באדמה הפתוחה ועל אדן החלון נמצאת בכוחו של גנן מתחיל אפילו
הוראות גידול
מתי: מרץ-יולי
זמן נביטה: 5-10 ימים
עומק זריעה: 1-2 ס״מ
מרווח בין זרעים: 10-20 ס"מ
מזריעה ועד קטיף: 55-70 יום
גודל כלי מינימלי: גדול מ-3 ליטר
תנאי גידול לשעועית אורגנית
צמח אוהב חום, גדל באקלים טרופי/סובטרופי תחת תנאי השקיה מרובה תנאי אור של שמש מלאה במצב גידול אופטימלי, לגדל שעועית בשמש מלאה. תאריך מומלץ לשתילת שעועית בזמן האביב. גודלה של הגפן יכול להגיע ל-3 מטרים גובהה. בלתי ניתן לגדל שעועית בבית בעציץ ענק.
מזיקים לצמח השעועית
כנימות, תולעים, קור.
פריחה
תאריך תחילת הפריחה לשעועית כחודש וחצי מהשתילה. האבקה לשעועית מתבצעת ע"י פרפרים ודבורים. פרחים לרוב סגולים כחולים, אכילים, דילול הפריחה מתבצע לרוב על ידי אכילת השעועית אשר תעזור לצמח להניב יותר, לאסוף בזמן בשביל לאכול טרי. תנובת פרי השעועית היא בחודשי האביב / קיץ. ניתן לאכול טרי, לבשל, מרקים ותבשילים. זמן עד שהשעועית נותנת פרי כחודשיים מהזריעה.
קטיף שעועית
תנובת השעועית היא כ-3-7 ימים לאחר הפריחה. את הכמויות של תרמילי השעועית הגדלים מן הצמח, ניתן לאכול טרי, לבשל בתבשילים תאריך תחילת הפריחה לשעועית כחודש וחצי מהשתילה. האבקה לשעועית מתבצעת ע"י פרפרים ודבורים. פרחים לרוב סגולים כחולים, אכילים, דילול הפריחה מתבצע לרוב על ידי אכילת השעועית אשר תעזור לצמח להניב יותר, לאסוף בזמן בשביל לאכול טרי. תנובת פרי השעועית היא בחודשי האביב / קיץ.